Accoya har flere særegne egenskaper som gjør den svært anvendelig i vindusproduksjon.

Stabiliteten gir minimalt med vridninger i treverket, og sikrer god funksjonalitet over tid.
Gitt at fargen er lys når den er ubehandlet gir det muligheter for å tilpasse den til ønsket uttrykk i fht rehabiliteringsprosjekter. Accoya har 50 års fabrikkgaranti mot fukt- og råteskader på produkter over vann.

Med en transparent farge som Patinagrå, Eik, Teak, Afromasia, Ebony eller en valgfri NCS/ RAL farge så kan det tilpasses til ethvert uttrykk du ønsker på boligen din.

Vi produserer vindu, balkongdør, skyvedør, ytterdør i Accoya. Eller i kombinasjon med Accoya ute/ inne, Accoya ute/ Eik inne, Accoya ute/ Furu inne

Litt teknisk informasjon om Accoya:

Accoya – er et modifisert trevirke med en acetyleringsprosess som endrer trevirke slik at det får vesentlige endrede egenskaper.
Radiata-furu fra plantasjer på New Zealand benyttes til Accoya. Denne er så løsvokst, at trevirke blir gjennomimpregnert.
Hovedbestanddelen i prosessen er eddiksyre. Derfor må alt metall som er i direkte kontakt med Accoya være syrefast, alu eller beskyttes med overflatebehandling.
2 strøk maling mellom treverk og en hengsle er for eksempel godt nok som tiltak.

Krymping og svelling reduseres 70-80 %. Accoya har kun 25% av materialbevegelsen av furu, men er fortsatt bevegelse og risiko for noe kuving!
Maling sitter lenger og dermed sjeldnere vedlikeholdsintervall.

Tørkesprekk og mikrosprekk/spetter kan forekomme. Selv om ikke Accoya råtner, vil det få overflate sopp og grønske.

Accoya holder på vann selv om det ikke lar seg påvirke nevneverdig av vann. En må derfor være forsiktig med å montere ubehandlede produkter rett i vegg. Kan i verste fall trekke fuktighet inni veggen.
Ubehandlede produkter blir derfor laminert opp slik at limfuger fungerer som fuktsperre.