Velg glass som gir deg en optimal komfort! Les mer nedenfor om de forskjellige funksjonsglassa du kan velge.

  • Solglass – for solkontroll
  • Energiglass – for beste isoleringsevne
  • Vaskevennlige glass – for enkel rengjøring

Solglass

Opplev økt komfort med solglass! Glasset kontrollere varme og lysinnslipp, slik at du slipper å komme hjem til overopphetede rom. Samtidig kan du kombinere solglasset med et UV-laminat belegg, å oppnå i 50% reduksjon av falming samt bedre trivsel for plantene i vinduskarmen.

Solglassene fås i forskjellige grader av lysinnslipp og solfaktor, alt etter hvor kraftig soldemping du ønsker. De vanligste solglassene er idag tilnærmet like std. energiglass i utseende, så solglass trenger ikke bety mørke, speilende glass.

Lystransmisjon (Lt) = hvor mye av lyset som slipper inn gjennom glasset. Mens et vanlig 2-lags energiglass slipper inn 70-75% av lyset, får man solglass i hele skalaen fra 35% og opp til 70%. Ved ca 60% og mindre lysinnslipp vil man oppleve at glasset slipper inn indre lys enn normalt dagslys. Vi anbefaler derfor 60-70% Lt for glass til eneboliger.

Solfaktor (G) = hvor mye solvarme/energi som sliper inn gjennom glasset. Et vanlig 2-lags energiglass slipper inn 50-60%, mens solglass kan ligger i området 20-40%. Det betyr at vanlig solglass som regel halverer mengden solvarme som kommer inn og overoppheting av rom reduseres tilsvarende.

Mest brukte solglass er CN70/35 og CN61/32, altså 70% eller 61% Lt og 35%-32% G verdi.

Sikkerhetsglass

Et knust glass kan være farlig for omgivelsene. Derfor benytter en sikkerhetsglass der det er sannsynlig for at glass lett kan bli knust. Det vil si at glass som er lavt over bakkenivå og/eller som er plassert i kommunikasjonsveier (dører), bør være sikkerhetsglass.

Sikkehetsglass kan være herdet, slik at det er forsterket og dermed vanskelilg lar seg knuse. Skulle det likevel knuses vil det tilnærmet pulveriseres, så alvorlige kuttskader ungås. Glasset kan også være laminert, slik at hvis det knuses så henger det fortsatt sammen i laminatduken på samme måte som en frontrute i en bil.

Vi anbefaler sikkerhetsglass både ute og inne i alle dører, samt i inne i alle vinduer som går lavere en 80 cm fra gulvet. Spesielt bør en ha laminat sikkerhetsglass inne i slike lave vinduer fra 2. etg og høyere, slik at glasset opprettholder sin «rekkverkfunksjon» selv om det skulle sprekke.

Vaskevennlige glass

Hvorfor slite seg ut på å vaske vinduer, når du kan la naturen selv gjøre det meste av jobben?

Activ/Bioclean er et glass som holder seg rent lenger enn vanlig glass, takket være et nanobelegg som sammen med solens UV stråler løser opp skit og partikler, før så regnet kommer å skyller bort restene. Dette glasset er perfekt for alle som ikke ønsker å benytte særlig tid på utvendig vindusvask, og spesielt på store glassflater og glassflater som er vanskelig tilgjengelig for tradisjonell vask. Det er vesentlig at disse glassa får både UV stråler på seg og regn/vann skal dette fungere. Er det takutstikk etc som hindrer vannet i å komme på ruten, må en påregne å spyle glassa selv.

Se animasjon og les mer info om vaskevennlig glass her!

Ornamentglass

Mange ønsker glass som hindrer innsyn til bad, toalett, oppgang osv. Til dette brukes ofte ornamentglass i forskjelige utforminger, så slipper en unna persienner, lammeller ol. Ornamentglass kan også være fint å bruke for å få frem et særegent estetisk uttrykk i vinduer, inngansgpartiet osv.

Nedenfor vises noen av de vanligste ornamentglassene, og har du andre varianter du ønsker, prøver vi å skaffe dem også.

Cotswold Katedral Satinovo1
Cotswold
Kathedral
Satinovo (frostet)
Master Carre Flutes Antikk klar
MasterCarre
Flutes
Antikk klar