Vår fabrikk i Tysvær er en skjult skatt. Bak murveggene finner du vår største ressurs: Materialene, Maskinene og Menneskene.

Materialer, Maskiner og Mennesker i sunn harmoni

facebook logo
Thor Arne kvalitetsikrer karmen før den skal overflatebehandles.

Bak våre produkter finner du en solid gjeng. Bakgrunnen er ulik, alder likeså. Det er vår store styrke.

Ett vindu er på mange måter selve bildet på hvor viktig hver enkelt ansatt er i en bedrift. Fra salget av vinduet er gjort og til det står ferdig pakket er det mange hender som har vært involvert.
Råmateriale blir håndplukket og vurdert av Erlend og Mats. Eik, Accoya, furu og ask- alternativene er mange. Maskinsenteret pusser, kapper, freser ut spor til beslag før de får en impregnering.
Materialbitene blir sett over, pusset lett før Eirik eller Amer i pressen setter bitene sammen. Lim, presse, se over.
Nye hender tar over. Overflatebehandling skal på plass. Thor Arne tar overblikk, ser over sammenføyninger og blåser vekk støv.

Når detaljene teller.

facebook logo
Kyndige hender.

Litt på sidelinjen fysisk i hallen, men ofte i hovedfokus finner vi snekkergjengen. Her sitter mye kompetanse.
Vårin sitter med oversikten på hva som skal produseres dag for dag. Skråvindu, dører som skal paneles, eller vindu som skal ha triccoya-fylling.
Vinduer som skal ha en hjørneløsning krever litt ekstra. Til og med hjørner på 106 grader ordner de.
Neste dag er det nye vinduer til Utsira eller Skjoldastraumen kirke som står for tur.

Mirek og Audun finner du litt overalt hos oss. Det er vi avhengig av for å ha en produksjon som har sine knutepunkter. De er ikke redde for å lære nytt, ei heller finne de detaljene som gjør produktene sømløse. Men sin faste plass i lunsjpausen, den trenger du ikke flytte på. Det får da være måte på.

Variasjonen mellom nye spennende produkter, og de solide klassiske vinduene går hånd i hånd. Kunnskapen som ligger til grunn for å kunne lage det nye, er forankret i det gamle. 

 

Siste finish

facebook logo
Tender love and care- hvert vindu blir sjekket

Cathrin, Vidar, og Christina har nå overtatt stafettpinnen. Her er det lite som er overlatt til tilfeldighetene.
NCS/RAL/Fired Earth/ Farrow and Ball- det er lenge siden vi kun håndterte «standard hvit». Fargekoder legges inn, malingsbøtter hentes fra store hyller. Beisfarger sjekkes opp mot fargeprøver.

Dette må bare stemme. Det er nå sjelen til vinduet skal legges på. Det som skal gi uttrykket som stemmer perfekt med resten av detaljene på huset.
Arkitekt og huseier har brukt mye tid på å lande detaljen.

De er i trygge hender hos Cathrin som koser seg når treverket endrer farge fra lyst til teak. Teip blir tatt vekk, og  eiken skal få siste touch med olje. Oljen som skal få treverket til å skinne.
Plutselig dukker en gul dør opp. Cathrin sine armer får mange ulike farger i løpet av en arbeidsdag. Flaks at hun liker at ingen dager er like.

Glassklar nøyaktighet.

Gjengen på monteringsveggen liker action. Endelig er det deres tur.
Reidar med sitt lune smil legger inn pakninger, hengsler og vridere.
Hoai legger presist inn glass, gjerne med en Yes Sir når Are gir informasjon.
Venke har glasslistene klar. Lite vits med glass og karmer om ikke det er noe til å klemme alt sammen med.

Are er dreven teamleder. Med ett par skruer i munnen og nøyaktig blikk passer han på at presset på glasset er korrekt.
Det er mye store glass, og vi snakker teamarbeid. Alle vet hva de skal gjøre, de har tusenvis av vinduer på cv-en.

Siste mann våre vinduer treffer er Haakon. Her går det virkelig unna. Siste kvalitetssjekk, foringer, sprosser, pakking på paller, snurramegrundt på pallepakkeren.

Ok, så er ikke alt like rosenrødt.  Det er ikke alltid de er like imponert over størrelsen på vinduene som selgerne har lagt inn. Å legge inn glass på 600 kg ved hjelp av kranbil på utsiden av fabrikken er fint på en sommerdag. På en sur høstdag derimot? Ikke så sjarmerende. 
Åkke så, de gyver på. Vi andre står rundt og filmer, tar bilder og er bittelitt nervøs samtidig. Sykt stolt når alt er på plass og lastebilen kan ta vinduene med seg til sine nye eiere.